Receptek

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető kenyér

Könnyen elkészítheti finom, ízletes és tápláló kenyerét!

Öntsön vizet a kenyérsütő tepsijébe. Adjon hozzá házi élesztőt, lisztet, köményt, sót és olajat. Állítsa be a kenyérsütőt a videó-​​bemutató szerint, és indítsa el a programot. Dagasztás után távolítsa el dagasztólapátokat, adjon hozzá magvakat és fedje le az tepsit az üveg fedővel.

Hozzávalók

  • finom liszt (600g),
  • élesztő (120g),
  • víz(400g),
  • só (7g),
  • 2 teáskanál darált kömény,
  • 3 kávéskanál olaj,
  • magok (napraforgó, lenmag)
chleba,kvásek-žito-mm

Rozs kenyér

Tegyük a kovászt egy edénybe, adjunk hozzá vizet, és keverjük össze egy kicsit egy fa spatulával. Ezután adjuk hozzá a lisztet és egyéb összetevőket. A rozsliszt ragadós és nehéz összekeverni, ezért egy spatulával előkészítjük a keverést, mielőtt a kenyérsütő lapátok elkezdenek dolgozni. Ha van elég ideje, hagyja a tésztát kb. 2 - 2 és fél órát, 27 - 30 ° C-on. Az első kelesztést 3 percig végezzük, majd eltávolítjuk a masszából a kenyérsütő lapátokat. Akkor jó, amikor a tészta buborékosodik, és egyre emelkedik. A második kelesztést a 3 - 4 órára állítsuk be, majd a sütés következik. Ha nem szakítja meg a kelesztést, nő tészta a második keverés során is, hagyjuk a tésztát emelkedni körülbelül 6 órán át 27-30 ° C-on. Az eredmények alapján, állíthatja a hőmérséklet, az időt vagy a kovász mennyiségét. A sütés mindig ugyanaz. Első körben sütjük körülbelül 15 percen át 160 ° C-on és a következő 1 ½ órán át 130-140 ° C-on.

Hozzávalók

  • 600 g rozsliszt
  • 200-250 g búza vagy rozs kovász
  • 400 ml víz
  • 5-8 g tengeri só
  • 10 g kenyér fűszerek
  • 20 g olívaolaj
  • 100 g különböző magok

VIDEO-RECEPT

A mi receptjeink nem tartalmaznak az egészségre ártalmas, egészségtelen vagy kevésbé egészséges termékeket vagy megkérdőjelezhető hozzávalókat, mint az ásványi állományjavító anyagok, ipari élesztő vagy GM élesztő, tejjel és cukorral kevert lisztek. Az ideális mindennapi kenyér egyszerű - csak gabonaféle és víz kell hozzá! A kovász tulajdonképpen egy felhevített gabonaliszt és víz. Minden más a szemnek és az ízért van. :-) Készítettünk speciális recepteket egyedi igényeknek megfelelően. Így vannak receptjeink fiataloknak és idősebbeknek, szellemi vagy fizikai munkát végzőknek és sportolóknak is. Más fajta kenyeret ajánlunk a sprintereknek, mást a maraton futóknak, a testépítőknek vagy a fitness center látogatóknak. De hasonlóan készíthetünk kenyérféléket különböző betegségekre.

Hozzávalók

Chleba a obilí

Lisztkeverékből készült kenyér

Alkalmas a gyermekek számára is nassolásként

Először keverjük el vízzel a kovászt, adjuk hozzá a búzalisztet, majd a rozslisztet. Ezután tegyük hozzá az olajat, sót, fűszereket, magvakat és gyúrjuk jól össze. Rozs tészta elszakadhat a dagasztás során. Gyúrjuk minél szilárdabbra, egy spatulával segíthetjük munkánkat. Ha mindent összekevertünk, akkor hozzáadjuk a többi gabonaféléket. Újra jól összedolgozzuk a tésztát, amikor ez elkészült, a kenyér felületét benedvesítjük nedves kezünkkel. Végezetül megszórjuk magokkal vagy köménnyel. Ezután ráteszünk az üveg fedelet a kenyérre, és kelesztjük 4 - 7 órán keresztül, a beállított 27-28 °C hőmérsékleten. Bekapcsoljuk a sütés első fázisát: 15 percen át 160 ° C-on, és aztán 1 ½ órán keresztül 130-140 ° C-on. Ha így sütjük, akkor a megfelelő kenyeret kapjuk, és a kenyér héja nem lesz száraz az üvegtetőnek köszönhetően. A hőmérsékletet az elérni kívánt eredményhez állíthatjuk be.

Hozzávalók

  • 600g teljes kiőrlésű búzaliszt/kukorica vagy rizsliszt
  • 150 g érett búza vagy rozs kovász
  • 400 g tisztított minőségű víz
  • 200 - 400 g gabona (rizs, zab, köles, dara ..., a mennyiség nem sokat számít)
  • 10 g durvára őrölt kömény (adjunk hozzá egy kevés édesköményt vagy koriandert)
  • 10-20 g olaj, például olívaolaj
  • 3-6 g tengeri só

Tea gyümölcsökkel- videorecept

Hozzávalók

  • 1 kg gyümölcs
  • 500 g cukor - jobb a barna cukor, vagy növényi alapú édesítő
  • 1 citrom
  • 5 szegfűszeg
  • friss fahéj
  • 1 evőkanál rum
Celkem 7 záznamů
<<Előző12Další>>